dimecres, 7 de juny de 2017

Cursa Roca Negra 2017

  Per segon any consecutiu m'animo a participar en la Cursa de la Roca Negra, 26 Km amb 1300 m de desnivell positiu. Un recorregut carregat de pujades i baixades, un autèntic trencacames on es coronen muntanyes emblemàtiques de la nostra comarca com Sant Ramon, el Tabor, o Sant Antoni.

Recorregut i avituallaments. Font: web de l'organització.

  Sortida-Sant Ramon.
  Després del compte enrere, sortim disparats pels carrers de Sant Boi, vull apretar per intentar agafar bones posicions.
Cauen els primers quilòmetres molt ràpids fins que comencen les pujades. Passats cinc quilòmetres ja ens trobem a dalt de Sant Ramon, això sí, caminant algun tram.

Escalfament amb membres de l'equip. Font: Carles Castro.

   Sant Ramon-Tabor.
  Una mica d'isotònic a l'avituallament de Sant Ramon i començo el descens per la trialera que porta cap al camp de futbol de Sant Climent. Baixo tranquil i sense pressa, no vull caure i fer-me mal. Quilòmetre 8'5, comença una llarga pujada fins a coronar el Tabor. Enguany han canviat alguns trams del recorregut i aquest n'és un d'ells.
És una pujada d'uns 3 quilòmetres on vaig intercanviant córrer amb caminar. Hi ha trams que només puc caminar, sento les cames pesades, potser començo a pagar haver sortit massa ràpid. Arribo dalt del Tabor.

  Tabor-Sant Antoni.
  Passat el Tabor vénen un seguit de tobogans de pujades i baixades, un trencacames pels 14 quilòmetres que portem al damunt. Estem a una mica més de la meitat de cursa i encara tinc per davant la Creu de Can Cartró, el Rebaixí i Sant Antoni.
Can Cartró combinant caminar i córrer el faig bé, descens i anem cap el Rebaixí on no queda cap altra opció que fer-lo caminant. És un petit turó molt curt però intens, et deixa les cames ben calentes. Acabat el Rebaixí ens disposem a pujar Sant Antoni, on aquest any han inclòs un quilòmetre vertical (1,7) puntuable independentment de la cursa. Però les cames ja no les tinc massa per córrer i la major part del recorregut el faig caminant fins a arribar a dalt de Sant Antoni.


Creu de Cant Cartró. Font: Aina de RunnAir


  Sant Antoni-Roca Negra.
  Llarga baixada després de passar per Sant Antoni fins al camí. És una baixada amb molta pedra solta i amb el cansament de les cames, s'ha d'anar amb molt de compte. Arribo al camí i noto una primera amenaça de rampa als bessons, pastilla de sals minerals i segueixo endavant ja som pel quilòmetre 21, queda poc.
Un cop fer Can Ribot, amb prou feines, enfilem cap a la fi del recorregut i a la part que dóna nom a aquesta cursa, la Roca Negra. Combino córrer i caminar, ja que vaig mirant el crono per fer menys de tres hores, mentre vaig pensant "que dura és la Roca Negra". 

Baixant la Roca Negra. Font: Laura Morales.


  Roca Negra-Arribada.
  Passada la Roca Negra ja només queda apretar per arribar a la línia d'arribada, vaig molt cansat i les cames em pesen molt. Tot i així puc estar content del resultat, parant el crono amb 2h 56' quedant el 54 de la general i el 19 de categoria. Molt content.

Foto de l'equip RunnAir. Font: RunnAir.
 

 
   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada