dissabte, 21 de juny de 2014

París

Aprofitant uns dies de festa, amb la meva parella vam anar a París.

La capital de França ens va encantar, Notre Dame, el Louvre, el Sagrat Cor, els passejos amb barca pel Sena, perdre'ns pels carrerons del barri Llatí i, com no, la Torre Eiffel. Impressionant!

Com no podia ser d'una altra manera, no podia deixar passar l'oportunitat de sortir a córrer per aquesta ciutat tan meravellosa.

Vaig decidir que faria una sortida l'últim dia, així segur que em coneixeria una mica la zona.

A la nit, va començar una forta tempesta que feia trontollar la sortida de l'endemà. El despertador em va sonar a les 8 del matí, però la tempesta seguia. He de reconèixer que em va invadir una petita tristor al veure que no parava de ploure, vaig tornar a dormir. Cap a les 9 em vaig despertar i ja no plovia, i tot i que anàvem amb el temps una mica just, amb l'ajut de la meva parella vaig decidir saltar del llit i col·locar-me les vambes. 

Estàvem allotjats aprop del Sena, així que vaig baixar el carrer i de seguida em trobava al costat del riu, on seguint el seu curs podria arribar fins a la Torre Eiffel. Pel voltant del riu la gent hi fa molta vida a París, el tenen molt aprofitat.  A la tarda molta gent s'asseu a la ribera i prenen vi i mengen, tot fent petar la xerrada. També l'aprofiten molts corredors, així que vaig anar acompanyat durant tot el recorregut.

Des d'on dormíem a la Torre Eiffel hi ha 5km, ho vaig trobar perfecte per fer una sortideta d'uns 10km, anar i tornar, tot vorejant el riu.

Aquí està el recorregut:

Tret del Garmin.

Va ser un recorregut molt plàcid i gratificant. Travessant ponts i passant per edificis emblemàtics com el Louvre, l'ajuntament de París i, com no, la Torre Eiffel.

Aquest recorregut és molt semblant, salvant les distàncies, a la Marató de París, on els corredors corren prop del Sena.

Aquest és el recorregut de la Marató de París:

Mapa tret de la web de la Marató de París.

La Marató es celebra el primer cap de setmana d'abril, i és una de les més importants, tant per nombre de participants com per organització. En l'última edició van participar uns 40.000 atletes! Qui sap, potser algun dia em trobaré corrent entre ells.

 I pels que no cregueu que arribés fins a la Torre Eiffel, aquí està la prova:


Mitja Torre Eiffel i jo. Foto feta per un francès d'avançada edat.

Fotografia artística.
 Moltes gràcies i fins la propera!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada